Састојци:
Око 1,2 кг. помешаних зрелих, очишћених, оцеђених рибизли, боровница, купина и малина
Око 200 гр. шећера (може и мало више или мање у зависности да ли волиш слађе или не)
1 кашика свеже исцеђеног лимуновог сока
8 до 10 кришки белог хлеба
Прављење:
Помешај воће (прво рибизле и мање деликатно воће) са шећером и лимуновим соком. Смесу стави у шерпу и полако кувај (на лаганој ватри). Додај малине. Настави да куваш док воће не пусти сок (немој да прекуваш смесу јер ће воће изгубити свеж укус). Склони са шпорета и остави да се охлади (да смеса постане млака).
Узети посуду од једно 1,5 л. и поређај хлеб (хлеб треба да се додирује, па чак и преклапа, између парчића не би требало да буде рупа).
Када је завршено са хлебом, у то ставити смесу од воћа. Преко смесе ставити остатак хлеба (воће ће тако бити потпуно затворено са хлебом). Руком притисни хлеб – сок од воћа ће почети да „улази“ у хлеб. Преко тога стави тањирић (мало мањи од посуде). На тањирић стави тежи предмет (око 1-1,5 кг) и остави у фрижидер преко ноћи. Следећег дана ће можда бити сока на таљирићу. У том случају сачувај га.
Склони тањирић и ножем пажљиво одвоји хлеб од посуде. Окрени пудинг на тањир и прелиј га соком (уколико си га имала). Служи пудинг са шлагом, павлаком или Девон кремом.
2 comments:
Divno divno!!!Slurrrrrrrrrpppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!
Devon?? Kakav je devon krem??
idem iz ovih stopa da kupim voce...
Post a Comment