
Linguine sa paradajzom (datterini), fetom i maslinkama
Evo nas opet..nadam se ovaj put for good.
Dugo toplo leto..bar kod nas.
Gajili smo, mamman naravno.. paradajz na terasi.. ova pasta nije sa istim..ali od te vrste, datterini se zovu. Mali duguljasti i preslatki.
Mere nemam. Sve je odokativno, ali bogato..pa ko kako voli.
U tiganj stavite maslinovog ulja.. (da podmaze dobro tiganj)
cen belog luka, oljusten i nekoliko listova bosiljka, svezeg
kad se ugreje ulje dodajte paradajz isecen na polovine..bogato neka bude
poklopite i pustite da se krcka 5 - 10 minuta
izrendajte feta sir (ili bilo koji tvrdi beli sir, slaniji) i dodajte, promesajte i pustite nekoliko minuta da se istopi
dodajte 2 - 3 kasicice patea od maslinki, ako nemate izmiksajte maslinke (bez koscica ; )) dodajte u sve
ostavite jos malo da se krcka
u medjuvremenu stavite pastu da se kuva, kad je skoro gotova iscedite i sjedinite u tiganju sa paradajzom, pustite minut dva sa se sjedini sve i that's it!!
3 comments:
mmmmmm.... ovo moramo da probamo...
Pjobaj Kato pjobaj..nije Alfredo te nije za celjad, al' za vas moze!!
skuvali, pojeli....
Post a Comment