
Obožavam vanilice ali se do skoro nisam usudila da ih pravim misleći da neće biti onako dobre, kao prave :-). Ali, ovaj recept je super, i uspele su mi iz prvog.
Za vanilice je potrebno:
250 gr putera
1 jaje
1 žumance
4 kašike šećera
1/2 kg brašna
sok od 1 limuna
Umutiš puter, jaje i žumance, šećer i sok od jednog limuna, i kašičicu ekstrakta vanile. Dodaš brašno i zamesiš testo. Oklagijom razvučeš testo da bude debljine 1/2 cm. Vadiš modlicom vanilice (što manje to bolje) i redjaš u pleh premazan puterom, a onda i pečeš na 180 C pazeći da ostanu bele (desetak minuta, možda i kraće, zavisi od rerne - povremeno gvirneš unutra da vidiš šta se dešava).
Pečene vanilice mažeš džemom od kajsija (ako je domaći još bolje), sastavljaš po dve, pa ih uvaljaš u prah šećer (kome je dodat i vanillin šećer).
Mogu odmah da se jedu, i mnogi kažu da su vanilice svakim danom stajanja sve bolje, pod uslovom da prežive, ali mi to još nismo iskusili :-)
1 comment:
88 komada.. koliko je ostalo???
Post a Comment