Friday, October 10, 2008

Dakle, šta da kuvamo iduće nedelje?

Živimo na dva različita kontinenta, a ipak se redovno čujemo telefonom, razmenjujemo recepte i planiramo šta da kuvamo. Rešile smo da napravimo ovaj blog, i da na njemu pišemo na srpskom, engleskom i italijanskom, jer tim jezicima govore naša deca, muževi i prijatelji.

Hvala našim majkama, tetkama i bakama za sve što su nas naučile, i našim prijateljima za sve ideje koje nam daju!

Dakle, šta da kuvamo iduće nedelje?

3 comments:

Горан said...

Evo mene i mog komentara. Za pocetak, zdravo Flora i Katarina. Sto se mog kuvanja tice (a volim da kuvam) dok sam ziveo u Srbiji voleo sam da spremam "egzoticna" jela koja nisu bila na redovnom repertoaru srpskih kuhinja. Od kada sam u Torontu u kome vrvi od egzotike, jela koja su mi bila normalna u Nisu su odjednom postala egzoticna. I ne samo meni: moji kanadski prijatelji maltene zahtevaju djuvec, musaku ili sramice od vinovog lista. Da ne duzim, sledece nedelje je na repertoaru pindjur i jufka. Za "branch" u nedelju spremam "pirotska jaja" kako ih je zvala moja baka, a koja su kao recept sa kolena na koleno u Nis dosla iz Pirota kada se moja baka negde pocetom 1920-tih udala u Nis(posirana jaja sa zapecenom alevom paprikom).

Katarina said...

Kako se prave "pirotska jaja"? Daj nam jos neki bakin recept...

SaxSilverado said...

Bravo carrisime ragazze, donne och madre! Svaka cast, bas mi se svidja.
Doprinecu sa svojim lako, brzo i ukusno smisljenim delikatesima.
Do tada
Hej från Sverige ili u prevodu
Hello from Sweden

Cmok od mene