125 gr putera
4 žumanca
130 gr šećera
160 gr brašna
kora jednog limuna
Krem
4 belanca
125 gr šećera
125 mlevenih oraha
Umutiti puter sa šečerom, žumanicima i korom od jednog limuna. Dodati brašno i promešati. Prstima rastanjiti testo u plehu, i malo ga zapeći na slabijoj vatri. Testo premazati pekmezom od kajsija, pa onda kremom i peći oko 35 minuta na 200 C. Seći na štangle dok je toplo. Nemojte vaditi štangle iz pleha dok se ne ohlade. Prijatno!
My Mom's London Bars... remind me of my childhood and Belgrade.
Dough
125 gr butter
4 yolks
130 gr sugar
160 gr flour
one lemon peel
Cream
4 egg-whites
125 gr sugar
125 ground walnuts
Mix butter with sugar, yolks and lemon peel. Add flour and mix well together. Using fingertips, spread dough evenly into a baking pan. Bake at 150 C for around 15 minutes. Spread some apricot jam on top of dough, put cream on top of it, and bake at 200 C for around 20 minutes. Cut into bars while still warm. Let cool completely before removing from pan. Bon appetit!
1 comment:
Kad se pomenu londonske stangle..prva moja asocijacija je tvoja mama. Verovatno prve sam i pojela kod vas..i one su mi ostale u srcu. Kao i sve ostalo. Ne znam koliko sam puta i pokusala da ih napravim..nema poredjenja. Bili su i ostali njeni kolaci.
Post a Comment